Karmashoarma met frietjes, sla, roodlof, cherrytomaatjes, kaas en pittige knoflookdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Frieslander aardappelen
- 2 el koriander
- 150 gram yoghurt
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 stronken roodlof
- 100 gram Romaine sla
- 300 gram Karma Shoarma
In Huis
- olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie, extra vierge
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 80 gram kaas
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en snij aardappelen in frietformaat. Voeg olijfolie, paprikapoeder, peper en zout toe en leg de knoflook in de schil erbij. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in 25-30 min goudbruin. Hussel halverwege om.
- Maak het sausje: Hak de koriander fijn. Meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, komijn- en chilipoeder. Breng goed op smaak met zout. Zet apart.
- Snij de cherrytomaatjes doormidden. Verwijder het kontje van de roodlof en little gem sla. Snij in smalle reepjes. Voeg bij de cherrytomaat.
- Verwarm de karma shoarma in wat olie in een koekenpan ca 5-6 min op laag vuur. Hussel regelmatig zodat de shoarma niet te krokant wordt of aanbakt.
- Rasp de kaas.
- Meng als de aardappeltjes klaar zijn, de knoflook (uit het schilletje) door de yoghurt.
- Verdeel de frieten over de borden en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de sla en roodlof erop, vervolgens de shoarma en verdeel het sausje erover.