Skip to main content

Kastanje champignons met taleggio en quinoa met paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Kastanje champignons
  • 1 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 tl Rozemarijn
  • 4 plakje(s) Taleggio

In Huis

  • 100 g Quinoa
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • 1 el Witte wijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking maar gebruik hiervoor i.p.v. water bouillon die je maakt van het bouillonblokje.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 C. Maak de kastanje champignonsschoon. Leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en besprenkel met wat zout en peper en olijfolie. Zet 10 minuten in de oven om ze voor te garen.
  3. Verwijder intussen zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Snij dikke plakken van de Taleggio en snij dezen dan in stukken even groot als de champignons.
  5. Haal de champignons uit de oven, leg er een plakje Taleggio op en bak nog ca. 10 minuten in het midden van de oven tot de Taleggio is gesmolten en een beetje bruin begint te worden.
  6. Verhit intusse wat olie in een koekenpan en bak hierin ui en knoflook zachtjes ca. 2 minuten aan. Voeg de wijn, de quinoa, de paprika, rozemarijn, zout en peper toe.
  7. Roer alles twee minuutjes en zet dan het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  8. Serveer de quinoa met de champignons.