Kebab met oranje bloemkool ‘steaks’, gebakken aardappeltjes en een frisse yoghurtsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 1 stuks oranje bloemkool
- 0.5 stuks rode ui
- 150 gram Chinese kool
- 2 pakje Bumi kebab
- 1 stuks lente-ui
- 0.5 stuks rode peper
- 120 gram (vegan) yoghurt
- 1 stuks limoenrasp
In Huis
- 4 el olie (om in te smeren)
- 2 el citroensap (uit flesje)
- olie om te bakken
- naar smaak paprikapoeder
- 4 el witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- 2 el (vegan) mayonaise
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220-230 graden.
- Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Zet op in een pan met gezouten water, ze hoeven net niet onder te staan, en kook ca. 5 minuten voor.
- Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Meng de olie en het citroensap, met zout en peper in een kommetje. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer aan beide kanten in met de olie.
- Giet de aardappels af. Schud goed hard met de pan, zodat ze kruimig worden. Vet een ovenschaal in, stort de aardappels erin en besprenkel met flink olie, paprikapoeder, zout en peper.
- Rooster de aardappels en bloemkool 25-30 minuten in de oven.
- Verwarm in een steelpannetje de witte wijnazijn en suiker tot de suiker is opgelost. Doe in een mengkom.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg bij de azijn en roer even door. Zet weg.
- Bak de kebab goed knapperig in een pan met een scheutje olie.
- Maak het yoghurtsausje. Snij het wit en lichtgroene van de lente-ui fijn. Gebruik het donkergroene deel evt. voor garnering. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng lente-ui en de rode peper met de (vegan) yoghurt, (vegan) mayonaise, olijfolie extra vierge, rasp van de limoen, zout en peper.
- Serveer de kebab met de aardappelen en bloemkool, garneer met de grofgesneden lente-ui, de ingelegde ui en kool en het yoghurtsausje.