Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kedgeree met gerookte tofu, cashewnootjes en frisse courgettesalade

Vegan

  • Totale tijd minuten
Kedgeree met gerookte tofu cashewnootjes en frisse courgettesalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks ui
  • 1 stuks aubergine
  • 2 stuks courgette
  • 6 tl madras kerriepoeder
  • 100 gram cashewnootjes
  • 1 el muntblaadjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 200 gram gerookte tofu

In Huis

  • 8 el (milde) olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng de rijst (zie tip) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
  3. Snij de ui in parten (ca. 8 per ui). Snij de aubergine en de helft(!) van de courgette in de lengte in vier kwarten en dan in plakjes van 1 cm. Bewaar de ander helft van de courgette voor straks.
  4. Verdeel de ui en groenten in een braadslee of ovenschaal. Giet de olijfolie erover, bestrooi met de kerriepoeder, zout en peper en meng door elkaar. Zet 25-30 minuten in de oven en schep tussendoor een paar keer om. Gaat het niet hard genoeg, draai dan halverwege de oven naar 220 graden.
  5. Rooster de cashewnoten op een zacht vuurtje tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bordje.
  6. Snij de achterhouden courgette in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes. Hak de muntblaadjes fijn. Rasp de citroenschil en pers het sap. Doe alles samen in een serveerkom, voeg de olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
  7. Snij de tofu in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in en koekenpan en bak rondom bruin in ca. 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Schep als de groenten klaar zijn de rijst erbij. Meng goed, breng op smaak met peper, flink zout en een scheut olijfolie. Bestrooi met de blokjes tofu en cashewnoten en serveer direct met de courgette salade.
  9. Kook alle rijst. Hou de helft van de gekookte rijst apart (bewaar tot gebruik in de ijskast) voor de Midden-Oosterse stoof.