Kervelfrittata met Hollandse 'parmezaan', venkel-meiraapsoep, pita-soepstengels en een frisse salade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kervelfrittata met Hollandse 'parmezaan', venkel-meiraapsoep, pita-soepstengels en een frisse salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 500 gram Agria aardappelen
  • 30 gram kervel, fijngehakt
  • 8 stuks eieren
  • 80 gram Hollandse 'parmezaan'
  • 300 gram meiraap
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks sinaasappel
  • 0.5 zakje veldsla
  • 2 stuks volkoren pitabroodjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml melk
  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • 71 tl mosterd
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en fruit in een soeppan in wat olie glazig. Voeg zout toe.
  2. Schil de aardappels en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de ui en bak zachtjes ca. 5 minuten mee. Hak intussen de knoflook fijn en voeg toe. Dek af zodat het wat gaat smoren.
  3. Zet de waterkoker aan voor de soep.
  4. Hak de kervel fijn incl. de steeltjes. Klop de eieren los in een kom met de melk, fijngehakte kervel, zout en peper. Rasp de kaas erbij.
  5. Schep ongeveer de helft van het ui-aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-kervelmengsel erbij en bak in de oven ca. 15 minuten stevig en gaar.
  6. Schil de meiraap en snij in blokjes. Voeg met het kokende water en de bouillonblokjes bij de achtergebleven ui en aardappel. Verwijder het kontje en loof van de venkel. Snij ongeveer een kwart in dunne reepjes en bewaar voor in de salade. Snij de rest grof en voeg bij de soep. Dek af en kook in ca. 15 minuten gaar.
  7. Was de sinaasappel en rasp de schil. Schil de sinaasappel en snij het vruchtvlees in stukjes.
  8. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge, sinaasappelrasp, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg samen met de sinaasappelpartjes bij de venkel en hussel om. Was de veldsla met behulp van een slacentrifuge en meng door de salade.
  9. Snij de pitabroodjes in repen. Leg ze op een rooster bij de frittata en bak in ca. 5 minuten knapperig.
  10. Pureer de soep glad als de groenten en aardappel gaar zijn. Breng op smaak met een kneepje citroensap en eventueel nog wat zout en peper.
  11. Serveer de frittata met de salade en de soep met de pita-soepstengels.