Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kikkererwtenburger met geroosterde wintergroenten en yoghurtsaus

  • Totale tijd minuten
Wk-51-kikkererwtenburger-met-geroosterde-groenten-FP-min

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram peen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 800 gram aardappelen
  • 1.5 stuks ui
  • 100 gram appel
  • 15 gram koriander
  • 150 ml yoghurt

In Huis

  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuks citroen
  • olijfolie om te bakken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook met schil
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 stuks eieren
  • 120 gram panko of paneermeel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • naar smaak chilipeper
  • optioneel bloem
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de groenten en aardappels.
  2. Schil de peen en wortelpeterselie en snij overdwars in grove stukken. Schrob de aardappels schoon en snij in kwarten of wedges. Kook de groenten en aardappels samen 6-8 minuten voor.
  3. Pel en rasp de ui en rasp de appel met schil en doe beide in een mengkom. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn, hou ca. 1/3 achter en voeg de rest bij de ui en appel. Voeg de aangegeven hoeveelheid citroenrasp en citroensap toe. Pers de knoflook erbij.
  4. Giet de groenten af. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers het sap van 1 citroen (bij 4p) over de groenten en leg de helften erbij. Giet de olijfolie erbij en voeg gedroogde tijm, zout en peper toe. Hussel om en leg de knoflooktenen met schil erbij. Schuif 20 à 25 minuten in de oven.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken en maal grof. Voeg bij de ui en appel. Meng de eieren en het panko of paneermeelmix erbij. Roer het komijn-, koriander-, paprikapoeder en de aangegeven hoeveelheid zout erdoor. Voeg (chili)peper toe. Vorm met natte handen 2 burgertjes per persoon. Als het mengsel te nat is, voeg dan wat bloem toe. Bak de burgers om en om in olie zachtjes bruin en gaar, ca. 5 minuten per kant.
  6. Meng de yoghurt met peper en zout en de achtergehouden koriander. Haal de knoflooktenen uit de oven. Haal uit de schil, hak fijn en roer door de yoghurt. Pers nog wat sap uit de geroosterde citroen erbij. Begin met een beetje en proef.
  7. Serveer de burgers met de yoghurtsaus en de geroosterde groenten.