Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kikkererwtenmeelpizza met courgette, geitenkaas en rucola

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2320 Kikkererwtenmeelpizza Met Courgette Geitenkaas En Rucola

Ingrediënten

In de box

  • 150 g Kikkererwtenmeel
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 2 zakje(s) Rucola
  • 100 g Geitenkaas pittig - Sikkepit
  • 2 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten

In Huis

  • 5 el Olijfolie
  • 450 ml Water
  • 3 el Olie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Voeg kikkererwtenmeel, water en olijfolie, peper en zout samen en mix met een garde of een staafmixer tot een beslag zo dik als flensjesbeslag. Dek af en zet ongeveer 25 minuten weg. Als je de tijd hebt is langer eigenlijk beter. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de courgettes in de lengte in mooie dunne plakken van een halve centimeter. Vet een grillpan in en grill de courgettes om en om. Bestrooi als ze gaar en bruin zijn met peper en zout en zet weg.
  3. Bij 4p: Leg een vel bakpapier in een grote bakplaat en giet het kikkererwtenmengsel daar op - probeer het tot in de uithoeken te laten komen. Het moet een dun laagje zijn van max 0.5 cm.
  4. Bij 2p: neem een grote ovenschaal of quiche vorm, leg daar het bakpapier in en giet het mengsel daarin. Het moet een dun laagje zijn van max 0.5 cm.
  5. Zet gedurende 15 -18 minuten in de oven. De pizza moet aan de randen een beetje knapperig en bruin worden, in het midden blijft ie wat zachter (maar ook weer niet te zacht want dan is het niet gaar).
  6. Was intussen de rucola en snij de coeur de boef in mooie dunne plakken. Leg op een schaal en leg 3/4 van de rucola daarop.
  7. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Bedek de pizza met de gegrilde courgette en de ui en schuif nog een minuut of 5 a 10 terug.
  8. Rasp intussen de geitenkaas grof. Maak een simpele dressing van 3 delen olie en 1 deel balsamicoazijn - maak daar de tomaat en rucola mee aan. Strooi een deel (1/4) van de geitenkaas daarover.
  9. Doe de rest (3/4) van de geitenkaas op de pizza als de ui zacht is geworden en het middelste van de bodem niet meer te zacht, en schuif nog weer een minuutje terug zodat de kaas wat smelt.
  10. Haal de pizza uit de oven, bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en met de rest van de rucola. Serveer direct met de salade.