Skip to main content

Kikkererwtenpannenkoeken met een salade van wintergroenten en wortelsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Peen
  • 1 el Gember
  • 2 stuk(s) Ui
  • 275 g Kikkererwtenmeel
  • 1 stuk(s) Koolrabi
  • 300 g Rettich
  • 300 g Chioggia bieten
  • 1 tl Karwijzaad
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 1 teen Knoflook gekneusd
  • om te bakken Olie om te bakken
  • Kerriepoeder
  • 1000 ml Kokend water
  • 2 stuk(s) Bouillonblokje
  • 1 tl Cayennepeper
  • 2 tl Komijn
  • 2 tl Zout
  • 4 dl Water
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 100 C.
  2. 1. Schil de peen, halveer dikke exemplaren in de lengte en snij grof in plakken. Rasp de gember en snipper de ui. Verwijder het velletje van de knoflook en kneus die. Fruit de helft van de ui in een soeppan, en voeg wanneer glazig de gember, gekneusde knoflook, peen en kerriepoeder toe. Roer 2 minuutjes om en voeg dan het kokend water en bouillonblokje(s) toe. Kook in circa 10-15 minuten gaar.
  3. 2. Doe het kikkererwtenmeel met de cayennepeper, komijn en zout in een kom en voeg langzaam het water toe. Meng tot een vrij dik beslag en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Zet even weg.
  4. 3. Schil de koolrabi, rettich en biet en rasp met de grove rasp. Doe een flinke pluk van de groenten (een opgehoopte soeplepel) bij het beslag en roer goed door.
  5. 4. Maak een vinaigrette door de olie extra vierge en azijn goed te mengen. Pers er de knoflook boven uit en doe het karwijzaad erbij. Meng de vinaigrette door de geraspte groenten en zet even weg.
  6. 5. Bak nu de pannenkoekjes. Doe wat olie in een koekenpan en doe steeds een soeplepel beslag in de pan. Bak kleine, iets dikkere pannenkoeken (2 per persoon). Leg de al gemaakte pannenkoeken even in de oven om ze warm te houden.
  7. 6. Pureer de soep en maak op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap. Snij wat lente-ui heel fijn en garneer daarmee de soep.
  8. 7. Serveer de pannenkoeken met een pluk salade er bovenop en de soep erbij.