Skip to main content

Kimchi van Chinese kool en winterpeen

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 200 g Winterpeen
  • 5 stengel(s) Paarse lente-ui

In Huis

  • 4 stuk(s) Knoflook
  • 5 cm Gemberwortel
  • 2 tl Basterdsuiker
  • 2 el Trassi
  • 3 el Chilivlokjes
  • 2 liter Water
  • 4 el Zeezout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kool in kwarten. Verwijder de harde onderkant van de stukken kool. Snij ze dan in stukjes van 4 cm en doe ze in een grote kom. Strooi het zout erover en wrijf het er zachtjes met je handen in. Schenk er ruim water over en leg er een bord op om de kool onder water te houden. Wacht 2 uur.
  2. 2. Doe de stukjes kool dan in een vergiet en spoel ze grondig af onder koud water. Laat ze 30 minuten uitlekken.
  3. 3. Pel de knoflook en snij in stukjes. Pel de gember en snij in stukjes. Doe samen met de suiker in de keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Doe die in een kommetje en roer de garnalenpasta en chilivlokjes erdoor.
  4. 4. Snij de winterpeen in dunne lucifertjes en snij de lente-ui in ringetjes. Doe de winterpeen en lente-uitjes in een grote kom. Knijp het teveel aan vocht uit de stukjes kool en voeg ze toe, samen met de chilivlokjes/gemberpasta. Doe een paar wegwerphandschoenen aan en mix alles met je handen grondig door elkaar.
  5. 5. Schep de kimchi in een grote weckpot, voeg water toe tot ¾ van de pot en duw de vaste ingrediënten onder de vloeistof. Sluit de pot.
  6. 6. Laat de kimchi 2-5 dagen op kamertemperatuur fermenteren (zet de pot op een bord om vloeistof die over de rand loopt op te vangen). Als de kimchi goed op smaak is, zet je de pot in de koelkast.
  7. De houdbaarheid is 3 maanden. Te gebruiken als bijgerecht bijv. bij pittige kip.
  8. <br>Let op: de kool dient 2-5 dagen te fermenteren in een glazen weckpot van 3 liter!