Skip to main content

Kip alla cacciatora

  • Totale tijd 150 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • om te serveren Pasta

In Huis

  • naar smaak Peper en zout
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • 4 blaadje(s) Laurier
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 350 ml Lichte rode wijn
  • naar smaak Bloem
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 4 stuk(s) Ansjovis
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 16 stuk(s) Zwarte olijven
  • om te serveren Sla
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kip in tweeën op het gewricht. Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Geef 1 (bij 4p) ongepelde knoflook een klap met de platte kant van een mes zodat hij goed geplet is. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook bij de kip en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast marineren.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de stukken kip uitlekken, bewaar de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote ovenvaste pan of schaal en bak de stukken kip rondom bruin aan. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Snij de rest van de knoflook in plakjes.
  4. 4. Hak de ansjovisfilets fijn. Zet de pan weer op het vuur en bak de ansjovis zachtjes aan. Voeg de plakjes knoflook toe en bak zachtjes een halve minuut mee. Doe tomaten, olijven, de stukken kip en de marinade erbij. Breng aan de kook. Leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1,5 uur in de oven.
  5. 5. Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip en de saus met wat pasta of wat cannellini-bonen en een eenvoudige salade.