Kip cashew met gegrilde paksoi
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram paarse boerenkool
- 250 gram wortel
- 350 gram gegaarde kipdijstukjes
- 0.5 bosje koriander
- 1 stuks rode peper
- 1 stengel lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuks ui
- 200 gram basmatirijst
- scheutje limoensap
- 50 gram cashewnoten
- 2 el soajsaus
- 2 el ketjap manis
- 2 tl maizena
- 1 el rijstazijn
- 4 el water
Recept stappen
- Kook de rijst volgens de instructies van de verpakking.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin de ui. Schil de wortel en snij in halve of kwart maantjes. Voeg toe en bak enkele minuten mee. Verwijder evt. de zaadlijsten van de rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe. Pers de knoflook erboven en schep goed om. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Hak de cashewnoten grof en rooster ze in de droge koekenpan tot goudbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Snij de onderste centimeter van de harde witte kern van de paksoi weg. Snij de paksoi in parten en grill in de grillpan tot ze mooie grillstrepen krijgen.
- Voeg de sojasaus, ketjap en de rijstazijn bij de wortel. Voeg de maïzena en het water toe en breng zachtjes aan de kook. Laat al roerend in enkele minuten indikken.
- Voeg de gegaarde kipdijstukjes en de cashewnoten toe en warm enkele minuten mee.
- Hak intussen de koriander fijn en snij het groene gedeelte van de lente-ui in dunne ringetjes.
- Breng op smaak met limoensap en -rasp (indien in huis).
- Serveer met de rijst, paksoi, koriander en de lente-ui.