Skip to main content

Kip diavolo met gekleurde rijst, rode en gele paprika, tomaat en rode peper

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 2 stuk(s) Gele paprika
  • 2 stuk(s) Rode paprika
  • 2 tros(sen) Tomaten
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 300 g Rijst

In Huis

  • 4 tl Gedroogde tijm
  • 2 tl Oregano
  • 8 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 1 tl Chilipoeder
  • 4 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snipper de ui. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snijd in reepjes.
  3. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de tijm, de chilipoeder, de rode peper, de ui en de knoflook. Voeg peper en (flink wat) zout naar smaak toe. Giet de marinade bij de kippenpoten en wrijf ze er helemaal rondom mee in. Zet even apart (mocht je tijd hebben, dan is het wel extra lekker om dit minstens 20 minuten te laten staan).
  4. Snijd de tomaten in kwartjes. Snijd de paprika’s in reepjes van 2 cm dik.
  5. Leg de kippenpoten in een ovenschaal voeg de tomaten en de paprika’s toe. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven.
  6. Zet zodra de kip in de oven zit de rijst op en kook gaar volgens aanwijzing op de verpakking (30 minuten).
  7. Haal na 20 minuten het folie van de kip en laat de kip nog 20 minuten verder garen. Zet dan nog even 5 minuten de grill aan voor een lekker bruin korstje (of verleng de oventijd nog iets als het je niet bruin genoeg is).
  8. Tip: Als je kinderen hebt, marineer eventueel de kip in minder saus of doe minder peper en chilipeper, of hou een kippenbout apart voor de kinderen.