Skip to main content

Kip- en champignonpie met broccoli-kokossoep en een frisse venkelsalade met sinaasappel, dragon en waterkers

Kant en klaar

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 4 stuks kip-champignonpie
  • 2 emmertjes broccoli-kokossoep
  • 2 el dragon gehakt
  • 2 stuks venkel
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram waterkers

In Huis

  • 1 tl mosterd
  • 0.5 tl honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el milde (olijf)olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de pom-pies uit het bakje en bak ze 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Doe de soep in een soeppan en warm zachtjes op.
  4. Maak in een slakom een dressing van 1 tl mosterd, 0.5 tl honing, 1 el witte wijnazijn, 3 el milde olijfolie en peper en zout. Haal voor ongeveer 2 el (bij 4p) dragon blaadjes af en hak fijn. Voeg bij de dressing.
  5. Snij de onderkant en het loof van de venkels en halveer. Snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
  6. Rasp de schil van de sinaasappel boven de slabak.
  7. Snij de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel zo dik af dat je het vruchtvlees ziet. Zet de sinaasappel neer en snij van boven naar beneden de schil dik af zodat ook het wit weg is. Snij dan met een groot mes de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven de slabak zodat het sap daarin valt. Voeg de partjes toe.
  8. Doe ongeveer een kwart van de waterkers bij de soep (dikkere stelen mogen mee), laat slinken en pureer. Haal de rest af voor de sla. Dikkere stelen kan je (indien gewenst) nog extra bij de soep doen, dunne steeltjes zijn sowieso lekker.
  9. Serveer eerst de soep en dan de pie met sla.