Skip to main content

Kip- en champignonpie met broccoli-waterkerssoep en frisse venkelsalade met sinaasappel, dragon en waterkers

Kip

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1.50 rode ui
  • 2 stronken broccoli
  • 4 stuks kip-champignonpies
  • 2 el dragon gehakt
  • 2 stuks venkel
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram waterkers
  • 70 ml crème fraîche

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bouillonblokjes (groente of kip)
  • 1 tl dijon mosterd
  • 0.50 tl honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el milde (olijf)olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet de waterkoker aan met ca. 1.5 liter (voor 4p).
  3. Snipper de ui en fruit in olie in een soeppan. Voeg het komijnzaad (als je dat in huis hebt) bij de ui en bak mee op zacht vuur.
  4. Snij alleen het onderste deel van de broccoli en snij stuggere delen van de steel. Snij de steel in stukken en haal de roosjes af.
  5. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de broccoli bij de ui als deze glazig is. Schud een paar keer om. Voeg een deel van het kokende water toe (bijv. beginnen met 1 liter bij 4p) en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  6. Haal de pom-pies uit het bakje en bak ze 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Maak in een slakom een dressing van de mosterd, honing, witte wijnazijn, milde olijfolie en peper en zout. Haal voor ongeveer 2 el (bij 4p) dragon blaadjes af en hak fijn. Voeg bij de dressing.
  8. Snij de onderkant en het loof van de venkel en halveer. Snij in dunne plakjes. Voeg bij de dressing.
  9. Rasp de schil van de sinaasappel boven de slabak. Snij de onder- en bovenkant van de sinaasappel zo dik af dat je het vruchtvlees ziet. Zet de sinaasappel neer en snij van boven naar beneden de schil dik af zodat ook het wit weg is. Snij dan met een groot mes de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven de slabak zodat het sap daarin valt. Voeg de partjes toe.
  10. Doe ongeveer een kwart van de waterkers bij de broccoli (dikkere stelen mogen mee). En haal de rest af voor de sla. Dikkere stelen kan je (indien gewenst) nog extra toevoegen, dunne steeltjes zijn sowieso lekker.
  11. Pureer de broccoli en waterkers tot soep met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Kijk of de dikte goed is, voeg anders nog wat water toe. Serveer tegelijk of voorafgaand aan de pies en sla.