Kip-hertgehaktbal met spruitjesstampot en appelmoes

Wild, Kip

  • Totale tijd minuten
Kip-hertgehaktbal met spruitjesstampot en appelmoes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 500 gram spruitjes
  • 400 gram kip-hertgehakt (NB)
  • 4 stuks jonagold

In Huis

  • boter en olie om te bakken
  • snufje kaneel
  • snufje suiker (optioneel)
  • 2 el mosterd
  • 2 tl sojasaus of ketjap
icon package

Recept stappen

  1. Haal het gehakt vast uit de koeling.
  2. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukken (de wortelpeterselie wat kleiner). Zet net onderwater in een grote pan met wat zout (de spruiten gaan er straks bij) en breng afgedekt aan de kook. Schoon de spruitjes en halveer. Voeg als het water kookt de spruitjes toe en breng weer aan de kook. Kook alles samen afgedekt in ca. 8 minuten gaar.
  3. Verwarm boter en wat olie in een braadpan. Draai van het gehakt één bal per persoon. Bak de ballen ca. 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Zet het vuur zachter, doe er wat water bij (ca. 4 el per persoon) en dek goed af. Laat ca. 10 minuten garen en keer ze af en toe om.
  4. Maak de appelmoes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Zet op in een pannetje met een heel klein scheutje water en kook afgedekt zachtjes gaar in ca. 10 minuten. Check of de appel helemaal zacht is, kook anders wat langer. Prak tot een grove mousse. Breng eventueel op smaak met een klein beetje kaneel en suiker naar smaak.
  5. Giet de aardappels en spruiten af, maar bewaar wat kookvocht! Stamp tot puree met een klont boter en wat kookvocht. Breng goed op smaak met de mosterd, peper en zout.
  6. Voeg de sojasaus of ketjap bij de ballen en rol ze daar doorheen voor een mooie glans.
  7. Serveer de spruitjesstamp met de gehaktballen en appelmoes.
  8. NB. GOED OM TE WETEN: Het gehakt is al gekruid door Waterlant's Weelde! Je hoeft alleen nog maar ballen te draaien.