Skip to main content

Kip in Italiaanse tomatensaus met chorizo, puree en gesmoorde prei

Varken, Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram bildstar aardappels
  • 1 stuks ui
  • 50 gram Hollandse chorizo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 el gehakte peterselie
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 250 gram fior di latte
  • 2 stuks prei
  • naar smaak crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 tl chilivlokjes
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil of was de aardappelen, snij in gelijke stukken. Zet op in gezouten water en kook gaar in 15-20 min.
  3. Snipper de ui, fruit in een koekenpan met olie. Bestrooi met wat zout en bak tot een beetje bruin. Hak de knoflook fijn en snij de chorizo in blokjes. Voeg toe en bak een minuutje mee. Giet de tomatenblokjes en de balsamicoazijn erbij. Laat ca. 5 minuten pruttelen. Snipper de peterselie en voeg toe. Voeg ook de kaneel en chilivlokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat op zacht vuur door pruttelen.
  4. Verwarm olie in een koekenpan. Dep de kippendij droog met keukenpapier en bestrooi goed met peper en zout. Bak op hoog vuur aan beide kanten bruin (hoeft niet gaar).
  5. Snij de fior di latte in plakjes. Leg de gebakken kippendij in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover. Leg de plakjes fior di latte erop en schuif in de oven voor ca. 15 min, tot de kip gaar is.
  6. Giet de tomatensaus over de gebakken kippendij en laat 10-12 minuten afgedekt pruttelen, tot de kip gaar is.
  7. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand er goed tussenuit en snij in ringen. Spoel de tomatenpan om. Verhit olie, bak de ringen even aan en sudder afgedekt zachtjes in 10 minuten gaar en zoet, zonder aan te laten branden. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  8. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot puree. ZIE TIP.
  9. Serveer de puree met de kippendij in tomatensaus en de gesmoorde prei.
  10. Roer een lepeltje crème fraîche door de tomatensaus en/of de gesmoorde prei en/of de puree (eigenlijk in alle drie lekker 😊)