Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kip in Italiaanse tomatensaus met chorizo, waterkers-puree en gesmoorde prei

Varken, Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Wk 9 Kip in Italiaanse tomatensaus waterkers puree gesmoorde prei

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram bildstar aardappels
  • 1 stuks ui
  • 50 gram Hollandse chorizo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 el gehakte peterselie
  • 400 gram kippendijenvlees
  • 2 stuks prei
  • 100 gram waterkers
  • naar smaak crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 tl chilivlokjes
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Schil of was de aardappelen, snij in gelijke stukken. Zet op in gezouten water en kook gaar in 15-20 min.
  2. Snipper de ui, fruit in een koekenpan met olie. Bestrooi met wat zout en bak tot een beetje bruin. Hak de knoflook fijn en snij de chorizo in blokjes. Voeg toe en bak een minuutje mee. Giet de tomatenblokjes en de balsamicoazijn erbij. Laat ca. 5 minuten pruttelen. Snipper de peterselie en voeg toe. Voeg ook de kaneel en chilivlokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat op zacht vuur door pruttelen.
  3. Verwarm olie in een koekenpan. Dep de kippendij droog met keukenpapier en bestrooi goed met peper en zout. Bak op hoog vuur aan beide kanten bruin (hoeft niet gaar).
  4. Giet de tomatensaus over de gebakken kippendij en laat 10-12 minuten afgedekt pruttelen, tot de kip gaar is.
  5. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand er goed tussenuit en snij in ringen. Spoel de tomatenpan om. Verhit olie, bak de ringen even aan en sudder afgedekt zachtjes in 10 minuten gaar en zoet, zonder aan te laten branden. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
  6. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht. Stamp met wat kookvocht tot puree. ZIE TIP.
  7. Verwijder alleen grote stelen van de waterkers of snij die fijn. Roer de waterkers door de puree. Laat op zacht vuur even doorwarmen zodat de waterkers wat slinkt. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de puree met de kippendij in tomatensaus en de gesmoorde prei.
  9. Roer een lepeltje crème fraîche door de tomatensaus en/of de gesmoorde prei en/of de puree (eigenlijk in alle drie lekker 😊)