Skip to main content

Kip-kofte met linzenstoof, raapsteel en Arabische wortelsalade

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kipgehakt
  • 10 gram peterselie
  • 1 stuks ui
  • 300 gram winterpeen
  • 1 bosje raapsteel

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder (gerookt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl chilipoeder
  • naar smaak zout
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram koriander
  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 blikjes linzen
  • 4 tl munt (fijngehakt)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Kneed het paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en zout naar smaak door het kipgehakt.
  2. Snij de knoflook, peterselie en koriander fijn. Hou de helft van de knoflook en wat koriander achter. Meng het gehakt met de peterselie, de andere helft van de knoflook en koriander. Draai pingpongballen van het gehakt, druk ze een beetje plat en maak er een soort worstjes van (köftes). Zet even weg.
  3. Snipper de ui. Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en bak de komijnzaadjes even zachtjes aan tot de geur vrijkomt. Voeg de ui toe en fruit lichtbruin. Voeg de achtergehouden knoflook toe. Roer om en voeg de tomatenstukjes toe.
  4. Giet de linzen af en voeg toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Bak intussen de köftes in wat olie zachtjes bruin en gaar.
  5. Hak de munt fijn. Rasp de peen grof. Was de raapstelen en scheur zo nodig in kleinere stukjes. Hou de helft van raapstelen apart!
  6. Maak een dressing van witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en peper en zout. Meng de peen en munt erdoor.
  7. Roer de achtergehouden koriander door de tomaten-linzenstoof en breng goed op smaak met peper en zout. Serveer de linzen op een bedje van de achtergehouden raapstelen met de köftes en Arabische wortelsalade.