Kipsaucijs met dragon, gebakken portobello en paksoi

  • Totale tijd 50 minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram aardappelen
  • 4 stuks kipsaucijs
  • 4 stuks portobello
  • 1 stuk(s) eidooier
  • 2 stuks paksoi

In Huis

  • 50 gram roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • 3 el dragon
  • 2 takjes peterselie
  • 200 ml slagroom
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Haal de kipsaucijsjes uit de koeling. Schil de aardappelen en kook gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de kipsaucijsjes op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg na ca. 5 minuten de wijn erbij en voeg de helft van de dragon toe. Bak nog 3 minuten al omkerend.
  3. Maak in de tussentijd de portobellos. Hak de peterselie. Snij de portobellos in plakken. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de portebollos mooi bruin en net aan gaar in ca. 5 minuten. Bestrooi met peper en zout en de peterselie. Hou warm.
  4. Haal de kip uit de pan. Roer de room door het bakvocht en laat even bruisen. Laat inkoken tot een iets dikkere saus. Haal de pan van het vuur. Roer de eidooier los en doe er een lepel van de saus bij. Roer goed door en schenk het dan weer bij de saus in de pan. Roer er tot slot de rest van de dragon door. Roer glad, verhit niet meer en hou warm.
  5. Snij de paksoi in repen en roerbak kort in wat olie. Hak de knoflook en bak op het laatst heel even mee. Breng op smaak met peper en zout
  6. Giet de saus over de saucijsjes en de aardappelen en serveer met de paksoi en de portobellos.