Skip to main content

Kip met dragon, gebakken portobello en spinazie

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 3 el Dragon (fijngesneden)
  • 2 bakje(s) Portobello
  • 2 takje(s) Peterselie
  • 1 stuk(s) Eidooier
  • 800 g Verse spinazie

In Huis

  • 50 g Roomboter
  • 100 ml Witte wijn
  • 200 ml Slagroom
  • 1 el Olie
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en kook gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
  2. 2. Haal zo nodig het vel van de kip. Bestrooi met zout en peper. Verhit 30 g van de boter en bak het vlees ca. 5 minuten aan op middelhoog vuur tot het een beetje begint aan te bakken en kleuren. Schenk de wijn erbij en voeg de helft van de dragon toe. Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes garen.
  3. 3. Maak in de tussentijd de portobellos. Hak de peterselie. Snij de portobellos in plakken. Verhit 20 g van de boter in een koekenpan en bak de portebollos mooi bruin en net aan gaar in ca. 5 minuten.Bestrooi met peper en zout en de peterselie. Houd warm.
  4. 4. Haal de kip uit de pan. Roer de room door het bakvocht en laat even bruisen. Laat inkoken tot een iets dikkere saus. Haal de pan van het vuur. Roer de eidooier los en doe er een lepel van de saus bij. Roer goed door en schenk het dan weer bij de saus in de pan. Roer er tot slot de rest van de dragon door. Roer glad, verhit niet meer en houd warm.
  5. 5. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de spinazie enkele minuten tot hij begint te slinken. Bestrooi met wat zout.
  6. Serveer de saus over de kip en de aardappelen met de spinazie en de portobellos.