Skip to main content

Kip met dukkah, pompoen en couscous

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kippenbouten
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • 200 gram couscous
  • olijfolie extra vierge (om in te smeren)
  • 1 tl citroenrasp
  • 80 ml citroensap
  • 2 el dukkah
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 10 gram korianderblad
  • 2 lente-ui
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el tahin
  • dukkah (om te bestrooien)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor tot 250°C.
  2. Snij de pompoen in wiggen en verwijder het zaad. Smeer in met wat olie en bestrooi met wat peper en zout. Leg op een ovenplaat. Bak 10 min voor in de oven.
  3. Meng intussen de citroenrasp met 3/4 van het citroensap, de dukkah, de olijfolie, zout en peper. Knijp de knoflook erboven uit en meng tot een marinade.
  4. Snij de kippenbouten drie keer overdwars in. Smeer in met de marinade. Leg de kip ook op de ovenplaat tussen de pompoenstukken. Schuif weer in de oven en bak ca. 25 min tot de kip bruin en gaar is. Check of de kip gaar is!
  5. Maak de couscous af. Meng met de koriander, peterselie en lente-ui. Mix de yoghurt met de tahin en het resterende citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de kip uit de oven en bestrooi met de extra dukkah. Sprenkel er wat olijfolie over.
  7. Serveer de kip met de pompoen, couscous en de yoghurtsaus.