Skip to main content

Kip met dukkah, pompoen en couscous

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram pompoen
  • 4 kippenboutjes
  • 100 ml yoghurt

In Huis

  • 200 gram couscous
  • om in te smeren olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl citroenrasp
  • 80 ml citroensap
  • 2 el dukkah
  • om te bestrooien dukkah
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentjes knoflook
  • 10 gram korianderblad
  • 10 gram bladpeterselie
  • 2 lente ui
  • 1 el tahin
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak zwarte peper (vers gemalen)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verwarm de oven voor tot 250°C.
  3. Snijd de pompoen in wiggen en verwijder het zaad.
  4. Smeer in met wat olie en bestrooi met wat peper en zout. Leg op een ovenplaat. Bak 10 min voor in de oven.
  5. Meng in de tussentijd de citroenrasp, 60 ml (bij 4p) met het citroensap, dukkah, olijfolie zout en peper.
  6. Knijp de knoflook erboven uit en meng tot een marinade.
  7. Snijd de kippenbouten drie keer overdwars in. Smeer de kip in met de marinade.
  8. Leg de kip ook op de ovenplaat tussen de pompoenstukken. Schuif weer in de oven en bak ca. 25 min tot de kip bruin en gaar is. Check of de kip gaar is!
  9. Maak in de tussentijd de couscous af. Meng de couscous met de koriander, peterselie en lente-ui.
  10. Mix de yoghurt met de tahin en het resterende citroensap.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Haal de kip uit de oven en bestrooi met de extra dukkah.
  13. Sprenkel er wat olijfolie over.
  14. Serveer de kip met de pompoen, couscous en de yoghurtsaus.