Skip to main content

Kip met gember en kardemon

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenpoot
  • 2 stuk(s) Uien
  • naar smaak Korianderblad

In Huis

  • 7 stuk(s) Kardemompeulen
  • 2 cm Verse gember
  • 1 tl Zout
  • 2 el Garam massala
  • 1 tl Gedroogde chilipeper vlokken
  • 2 el Bruine suiker
  • 1 tl Koenjit
  • 100 ml Witte wijn
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Plantaardige olie
  • 2 el Tomatenpuree
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 25 g Cashewnoten
  • om te serveren Gekookte rijst
icon package

Recept stappen

  1. 2. Verwijder de zaadjes uit de kardemonpeulen.
  2. 3. Schil en rasp de gember.
  3. 4. Doe het zout, de kardemon, garam massala, chilipepervlokken, gember, bruine suiker en koenjit in een vijzel. Wrijf alles fijn in de vijzel tot een pasta. Meng de wijn erdoor.
  4. 5. Snij het vlees los van de kippenpoten. Doe in een schaal en wrijf in met de pasta. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
  5. 6. Snipper de uien. Pel de knoflook en hak fijn.
  6. 7. Haal de kip uit de marinade en bewaar de marinade.
  7. 8. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de uien en knoflook totdat ze zacht worden. Voeg de marinade en de tomatenpuree toe en roer door. Leg de stukken kip in de saus. Schenk er zoveel water bij dat de kip net aan onder staat. Breng aan de kook en laat 25 minuten zacht koken totdat de kip gaar is. Roer er de yoghurt door en laat opwarmen. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Bestrooi met de cashewnoten en koriander.
  8. 9. Serveer met gekookte rijst.
  9. <br>1. Let op: laat de kip bij voorkeur een nacht marineren.