Skip to main content

Kip met olijven en tomaten uit het pannetje, snijbonen met citroen en pasta

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 1 stuk(s) Rode paprika
  • 100 g Katenspek
  • 2 stuk(s) Tomaten
  • 600 g Snijbonen

In Huis

  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 filet(s) Ansjovis
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Rode pepervlokken
  • 600 ml Passata
  • 12 stuk(s) Zwarte olijven
  • 1 stuk(s) Sap van een citroen
  • 400 g Spaghetti
  • naar smaak Fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de kippenbout los van de rug met een scherp mes.
  2. 2. Hak de rozemarijn fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de ansjovis en paprika in stukjes.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de kip zachtjes aan. Haal uit de pan en leg op een bord.
  4. 4. Snij het katenspek in stukjes. Bak in het overgebleven vet de knoflook, ansjovis, pepervlokken en rozemarijn zachtjes aan. Roer er het katenspek door en bak even mee. Voeg de paprika toe, schep om en laat 5 minuten meebakken.
  5. 5. Snij de tomaat in stukken en doe samen met de passata bij de rest in de pan. Leg de kip nu terug in de pan. Dompel hem onder de saus. Voeg de olijven toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes 25 minuten koken totdat de kip mooi gaar is.
  6. 6. Bereid in de tussentijd de snijbonen. Snij ze in grove stukken en kook gaar in een klein beetje water met zout. Giet af en knijp er wat citroensap over.
  7. 7. Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af maar bewaar 2 eetlepels van het kookvocht. Roer deze op het laatst door de tomatensaus. Doe de afgegoten pasta op een grote schaal en schenk de saus erover. Giet de olijfolie extra vierge erover en bestrooi met wat peterselie.
  8. 8. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.