Skip to main content

Kip met spitskool, rode peper, ketjap en rijst

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kipreepjes
  • 800 g Spitskool
  • 300 g Rijst
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 4 el Ketjap
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 tl Kerriepoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Ontdoe de zaadlijsten van de rode peper en hak in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Marineer de kip gedurende ongeveer 20 minuten met de ketjap, de rode peper en één teentje knoflook.
  3. Zet een pan water en zout op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  4. Snij de spitskool in kwarten en dan in dunne reepjes.
  5. Zet een wok of braadpan op met 2 el olie. Fruit de overgebleven knoflook heel zachtjes aan in 1 minuut samen met het kerriepoeder (niet laten verbranden!). Doe de spitskool bij de knoflook en bak de spitskool zachtjes aan zonder het te laten verkleuren. Doe als de spitskool wat geslonken is 200 ml water erbij en laat met de deksel erop ongeveer 10 minuutjes stoven.
  6. Check af en toe of de spitskool niet droog kookt.
  7. Giet de rijst af als hij klaar is en laat even droogstomen in de pan van het vuur af.
  8. Haal de kip uit de marinade en bak ze in circa 5 minuten net gaar op hoog vuur zodat ze bruin worden. Doe op het laatst circa 100 ml water bij het laatste restje marinade en blus de kip af met dit mengsel.
  9. Serveer de rijst met de kip en de spitskool. Giet de marinade hierover.