Skip to main content

Kip met venkel, sinaasappel en aardappelen uit de oven

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 3 stuk(s) Venkelknol
  • 500 g Aardappelen
  • 2 takje(s) Peterselie
  • 4 blaadje(s) Munt

In Huis

  • 2 stuk(s) Sinaasappel
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 4 tl Venkelzaad
  • 4 tl Dijonmosterd
  • Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap. Pers de citroen uit. Doe samen met de olijfolie, het venkelzaad, de mosterd en wat zout in een kom en meng.
  2. 2. Snij de kippenbouten op het gewricht in tweeën en meng door de marinade. Dek af en laat enkele uren marineren.
  3. 3. Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de venkelknollen in de lengte in achtsten. Doe in een ovenschaal en leg de kip incl. de marinade er op. Zorg dat het vel naar boven ligt. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en bestrooi met peper. Bak 60 minuten in het midden van de oven. Na 20 minuten kun je de aardappelen naast de kip schuiven.
  4. 4. Was de aardappelen en droog goed af. Doe in een ovenschaal en meng met de 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met wat zout. Schuif naast de kipschotel in de oven.
  5. 5. Doe de kip met de venkel over op een grote schaal en houd warm. Kook de vleessappen in tot een dikke jus en schenk over de kipschotel. Hak de peterselie en munt zeer fijn en bestrooi alles er mee. Serveer met de aardappels.