Kip-runderburger op volkoren zadenbrood met maiskolven en komkommersalade

Rund, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Kip-runderburger met mais en komkommersalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stuks maiskolf
  • 1 el bieslook
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 stronkje roodlof
  • 1 stuks komkommer
  • 400 gram kip-rundergehakt
  • 4 plakken volkoren zadenbrood
  • 16 stuks cherrytomaat
  • naar smaak gemengde sla
  • 1 stuks ui

In Huis

  • 1 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook (voor dressing)
  • 1.5 el broodkruim
  • 1 stuks ei
  • 1 teentje knoflook (voor de burger)
  • 5 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • naar smaak kaas
  • naar smaak cayennepeper (optioneel)
  • naar smaak ketchup of mayo
icon package

Recept stappen

  1. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook voor de mais. Verwijder het kontje, de bladeren en draden van de maiskolven. Kook ca. 10-12 minuten. Je moet de korrels gemakkelijk van de kolf kunnen wippen.
  2. Hak de bieslook fijn. Maak in een saladeschaal een dressing van de Griekse yoghurt, bieslook, mosterd, citroensap en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij.
  3. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij bij de helft(!) van de mais de korrels van de kolf en meng met de roodlof en komkommer door de dressing. Halveer de rest van de kolven zodat je 1 stuk p.p. hebt.
  4. Snipper de ui. Voeg samen met het kip-rundergehakt, het broodkruim, het ei, knoflook, paprikapoeder, optioneel cayennepeper, peper en zout in een kom en meng tot een geheel. Verdeel het gehakt in vier gelijke stukken en draai er burgertjes van. Bak de burgers in olie ca. 2 minuten per kant. Rasp er eventueel aan het einde nog wat kaas over en smelt mee.
  5. Snij plakken van het brood (2 pp als je er een sandwich van wilt maken) van ca. 1 cm. Rooster in een broodrooster.
  6. Snij de cherrytomaat door de helft.
  7. Beleg de plakken brood met wat gemengde sla, de cherrytomaatjes, burgers en eventueel ketchup of mayo naar smaak.
  8. Serveer met de maiskolven en de komkommer-roodlofsalade.