Skip to main content

Kip semoor met paksoi en rijst

Kip, Eva's Keukenkast

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 2 stronken paksoi

In Huis

  • 1 teentjes knoflook (geraspt)
  • 1.50 cm gember (geschild en geraspt)
  • 1.50 tl korianderpoeder
  • 1 el limoen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2.50 el zoete ketjap
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tomaat (in stukjes)
  • 1 kruidnagel
  • 240 gram rijst
icon package

Recept stappen

  1. Meng de knoflook, gember, het korianderpoeder, wat zout en peper en het sap van de limoen in een kom goed.
  2. Wentel de stukken kippendij goed door dit pittige mengsel heen en laat 30 minuten marineren.
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom tot ze licht kleuren. Voeg de zoete ketjap, de basterdsuiker, stukjes tomaat, kruidnagel en 3 eetlepels water toe. Laat 45 minuten zacht stoven, tot de kip zacht is.
  4. Zet 60 gram rijst pp en 120 ml water pp op. Voeg zout toe. Kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in 10 minuten gaar en droog.
  5. Spoel de paksoistronken af. Snij de stengel in stukken en het blad in repen. Verwarm wat olie in een wok. Roerbak de paksoi een paar minuten tot geslonken. Snij intussen een knoflookteentje fijn en roer er op het laatst door, samen met peper en zout.
  6. Haal de kip uit de pan en laat de jus op hoog vuur 5 minuten inkoken, tot het een beetje een stroperige saus is. Leg de kip terug in de pan en wentel door de saus.
  7. Serveer de rijst met de kip en paksoi.