Kip teriyaki met Japanse groene asperges met amsoi en gebakken rijst

Kip

  • Totale tijd 35-40 minuten
Kip teriyaki met Japanse groene asperges met amsoi en gebakken rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram peen
  • 300 gram amsoi
  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram kippendij teriyaki
  • 2 el sesamzaadjes

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el zonnebloem- of sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. NB Kook alvast alle rijst voor deze week en bewaar de rest in de ijskast. Verwarm de rest van de rijst kort voor de rijstsalade. Scheelt tijd en energie.
  2. Zet 75 gram rijst p.p. op in een ruim dubbele hoeveelheid water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  3. Zet een pan water op voor de asperges. Schil de peen en snij of schaaf in hele dunne plakjes. Spoel de amsoi af. Gooi evt. taaiere delen van de steel weg en snij de malsere delen in stukjes. Snij het blad in repen.
  4. Meng intussen de witte wijnazijn, zonnebloem (of sesamolie als je dat hebt) en de helft (!) van de sojasaus met peper in een kommetje. Verwijder het harde kontje van de asperges. Kook in 6 à 7 minuten beetgaar. Giet af en dep droog met keukenpapier. Leg op een schaal en schenk de dressing erover.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 6-8 minuten om en om bruin en gaar.
  6. Verhit intussen olie in een wok en bak de peen en amsoisteel in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de gare rijst toe en bak al omscheppend mee. Voeg het amsoiblad toe en roerbak het geheel op hoog vuur. Meng de andere helft van de sojasaus erdoor (en evt een scheut saké of vissaus als je dat in huis hebt) en bak al roerend nog even mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  7. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  8. Serveer de asperges met de gebakken rijst, kip teriyaki en de sesamzaadjes.
  9. Goed om te weten: De kip is gemarineerd met sojasaus, ketjap, gember, knoflook, peper en zout.