Kip teriyaki met Japanse groene asperges met paksoi en gebakken rijst

Kip

  • Totale tijd 30-35 minuten
Kip teriyaki met Japanse groene asperges met paksoi en gebakken rijst | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram basmatirijst
  • 300 gram peen
  • 1 zakje paksoi
  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram kippendij teriyaki
  • 2 el sesamzaadjes

In Huis

  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el zonnebloem- of sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet 75 gram rijst p.p. op in een ruim dubbele hoeveelheid water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook in 8-12 minuten op laag vuur gaar. Giet af en laat droogstomen.
  2. Zet een pan water op voor de asperges. Schil de peen en snij in hele dunne plakjes. Spoel de paksoi af. Snij de witte steel in stukjes en het blad in repen.
  3. Meng de witte wijnazijn, zonnebloem (of sesamolie als je dat hebt) en de helft (!) van de sojasaus met peper in een kommetje. Verwijder het harde kontje van de asperges. Kook in 6 à 7 minuten beetgaar. Giet af en dep droog met keukenpapier. Leg op een schaal en schenk de dressing erover.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 6-8 minuten om en om bruin en gaar.
  5. Verhit intussen olie in een wok en bak de peen en paksoisteel in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de gare rijst toe en bak al omscheppend mee. Voeg het paksoiblad toe en roerbak het geheel op hoog vuur. Meng de andere helft van de sojasaus erdoor en bak al roerend nog even mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  7. Serveer de asperges met de gebakken rijst, kip teriyaki en sesamzaadjes.
  8. Goed om te weten: De kip is gemarineerd met sojasaus, ketjap, gember, knoflook, peper en zout.