Skip to main content

Kip teriyaki met witte rijst, courgette en Oosterse aubergine

  • Totale tijd 40 minuten
3135 Japanse Kip Met Gebakken Rijst En Oosterse Aubergine

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks courgette
  • 300 gram witte rijst
  • 1 tl limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 4 stuks lente-ui
  • 4 stuks kardemompeulen
  • 400 gram kippendijstukjes teriyaki
  • 1 el sesamzaad

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap asin (of sojasaus)
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Hak de knoflook fijn, rasp de limoen en pers het sap. Meng met de ketjap asin (of sojasaus), olijfolie en suiker. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de Oosterse marinade en laat gaar worden in ca. 30 minuten.
  3. Zet 75 gram rijst pp op, met 150 ml water pp. Breng aan de kook, draai het vuur terug en kook in 10-12 minuten zachtjes gaar (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
  4. Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Snij de lente-ui in ringetjes en leg 1/4 apart. Kneus de kardemompeultjes en haal de zaadjes uit het schilletje (in bakje sesamzaadjes).
  5. Bak de sesamzaadjes heel kort (ca. 1 minuut) aan in een droge koekenpan. Verwarm daarna olie in dezelfde koekenpan en bak de kip teriyaki in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  6. Verwarm olie in een wok en bak de resterende 3/4 van de lente-ui samen met courgette en de zaadjes uit de kardemompeultjes een paar minuten stevig aan. Bestrooi met peper en zout. Voeg de gekookte rijst toe. Bak een paar minuten al omscheppend mee (het mag wat bruin kleuren).
  7. Haal de aubergine uit de oven en bestrooi met de achtergehouden lente-ui en het sesamzaad. Serveer met de rijst en de kip.