Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipballetjes in romige saus met palmkool, geroosterde venkel en pasta

Kip

  • Totale tijd minuten
Kipballetjes in romige saus met palmkool geroosterde venkel en pasta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram Mediterraans kipgehakt (NB)
  • 1 stuks rode peper
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram volkoren fusili (zie tip)
  • 300 gram palmkool
  • 2 bakje crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 tenen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, een kneepje citroen, peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de venkel lekker zacht is geworden.
  3. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
  4. Snipper de rode ui. Fruit zachtjes in een grote afdekbare wok of hapjespan, voeg wat zout toe. Draai 3 à 4 balletjes p.p. van het gehakt. Bak (bij de ui) op hoog vuur rondom aan.
  5. Hak intussen de knoflook en rode peper fijn (verwijder zaadjes als je niet van pittig houdt). Snij de bleekselderij in stukjes. Haal de balletjes uit de pan (ze hoeven nog niet gaar te zijn). Bak de knoflook, peper en bleekselderij in het vet van het gehakt.
  6. Kook de pasta gaar in 9-11 minuten (ziet tip). Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!)
  7. Breng een pan met een laagje water met zout aan de kook. Snij met een scherp mes de nerven uit de palmkoolbladeren en snij in repen. Heb je het kroontje van de plant gekregen (dus een bosje wat kleinere bladeren), laat de nerf dan zitten, die is nog mals genoeg. Kook ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.
  8. Meng de crème fraîche door het ui-bleekselderijmengsel en leg de balletjes er weer tussen. Dek af en laat ca. 8 pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Meng op het laatst de palmkool en pasta erdoor. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Maak eventueel smeuïger met wat pastakookvocht.
  9. Serveer de pasta met de venkel.
  10. NB Goed om te weten: In het kipgehakt zit paneermeel (GLUTEN), zout, peper, basilicum en oregano.
  11. Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.