Skip to main content

Kipballetjes met pompoen-prei stamppot

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 900 gram aardappels Doré
  • 300 gram sweet dumpling pompoen
  • 2 stuks prei
  • 400 gram kippendijvlees
  • 1 stuks banaansjalot

In Huis

  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 50 gram paneermeel
  • boter om te bakken
  • 1 scheutje melk
  • 1 klont boter
  • 1 el mosterd
  • 0.25 blokje kippenbouillon
  • olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pompoen en snij in grove stukken. Zet op in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ca. 20 minuten gaar. Verwijder het groenste deel van de prei en kerf de stronk een klein stukje in de lengte in zodat je het zand er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen en kook de laatste 5 minuten mee met de rest.
  2. Maak gehakt van het kippendijvlees in de foodprocessor. Snipper de sjalot fijn en meng samen met de citroenrasp, oregano, basilicum, paneermeel, peper en zout door het kipgehakt. Draai kleine balletjes, ca. 5 per persoon.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten gaar.
  4. Giet de groenten af en stamp tot een grove puree met een scheutje melk en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem de kipballetjes uit de pan en roer de mosterd en 100 ml (bij 4p) water toe aan het bakvet. Kruimel het kippenbouillonblokje erbij. Roer de aanbaksels los en laat de balletjes nog even meewarmen in de jus.
  6. Serveer de groentenstamppot met de balletjes en mosterdjus.