Kipballetjes met stamppot en mosterdroomsaus

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten
Kipballetjes met stamppot en mosterdroomsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram oranje bataat
  • 700 gram Frieslander aardappels
  • 2 stuks prei
  • 400 gram kipgehakt (gekruid)
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1 zakje waterkers
  • 100 ml crème fraîche

In Huis

  • boter
  • scheutje melk
  • 1 el mosterd
  • 0.25 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Schil de oranje bataat en aardappels en snij in grove stukken. Zet op in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ca. 20 minuten gaar. Verwijder alleen het groenste deel van de prei. Kerf in de lengte in zodat je het zand er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen en kook de laatste 5 minuten mee met de rest.
  2. Draai kleine balletjes van het kipgehakt, ca. 5 per persoon. Er zit al zout, peper, paneermeel, basilicum en oregano in het gehakt.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten gaar. Snipper intussen de sjalot fijn. Bak mee in het vet als de balletjes dichtgeschroeid zijn.
  4. Giet de groenten af en stamp tot een grove puree met een scheutje melk en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de waterkers af, verwijder alleen de grofste stelen. Roer door de stamppot.
  5. Neem de kipballetjes uit de pan en roer de mosterd en crème fraîche bij de sjalotten - verdun eventueel met een scheutje water. Kruimel het kippenbouillonblokje erbij. Roer de aanbaksels los en laat de balletjes nog even meewarmen in de mosterdroomsaus.
  6. Serveer de groentestamppot met de balletjes en mosterdroomsaus.