Skip to main content

Kipballetjes met vijfgroentenstamppot

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram kippendijvlees
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram aardappels vastkokend
  • 300 gram flespompoen
  • 2 preien
  • 2 banaansjalotjes
  • 1 bosje waterkers

In Huis

  • 1 tl citroensap
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 50 gram paneermeel
  • olijfolie
  • boter om te bakken
  • 1 scheutje melk
  • 1 klont boter
  • 1 el mosterd
  • 0.25 blokje kippenbouillon
icon package

Recept stappen

  1. Schil de pastinaak, aardappels en pompoen en snij in grove stukken. Zet op in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ca. 20 minuten gaar. Verwijder het groenste deel van de prei en kerf de stronk een klein stukje in de lengte in zodat je het zand er tussenuit kan spoelen. Snij in ringen en kook de laatste 5 minuten mee met de rest.
  2. Maak gehakt van het kippendijvlees in de foodprocessor. Snipper de sjalot fijn en meng samen met de citroenrasp, oregano, basilicum, paneermeel, peper en zout door het kipgehakt. Draai kleine balletjes, ca. 5 per persoon.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten gaar.
  4. Giet de groenten af en stamp tot een grove puree met een scheutje melk en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de waterkers af, gooi alleen de grofste stelen weg. Roer door de stamppot.
  5. Neem de kipballetjes uit de pan en roer de mosterd en 100 ml (bij 4p) water toe aan het bakvet. Kruimel het kippenbouillonblokje erbij. Roer de aanbaksels los en laat de balletjes nog even meewarmen in de jus.
  6. Serveer de groentenstamppot met de balletjes en mosterdjus.