Kipburger met een Oosterse rijstsalade van snijbiet, komkommer, radijs en roodlof

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 41 kipkofteburger met oosterse rijstsalade

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kipkoftegehakt
  • 2 tl limoenrasp
  • 2 el limoensap
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram snijbiet
  • 2 stronkjes roodlof
  • 1 bosje radijs
  • 1 stuks courgette

In Huis

  • 2 tl suiker
  • 3 el zonnebloemolie
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met zout en een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook op zacht vuur in ca 25 gaar. Giet eventueel overgebleven vocht af.
  2. Maak met natte handen 1 burger per persoon van het gekruide kipgehakt. Laat rusten tot gebruik. NB. Je kan ook kleine köftes maken, ook heel lekker maar wel meer werk.
  3. Maak de dressing: was de limoen, rasp de schil (hou de helft apart) en pers het sap. Schil en rasp de gember. Snij de rode peper in ringetjes. Doe samen met de suiker in een klein steelpannetje. Verwarm de dressing even totdat de suiker is opgelost. Meng de zonnebloemolie (of milde olijfolie) erdoor.
  4. Snij intussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een mes of theelepeltje de zaadjes. Snij in halve maantjes, meng in een grote slakom met de warme dressing. Zet even weg.
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de kipburgers zachtjes om en om bruin en gaar.
  6. Snij 200 gram (bij 4p) van de snijbiet in dunne reepjes. Snij de roodlof in bredere ringen, verwijder eventueel het hart. Snij de radijs in dunne plakjes. Voeg alle groenten bij de komkommer. Breng op smaak met voldoende zout en peper.
  7. Snij de courgette in blokjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een andere koekenpan en bak de courgette een paar minuutjes. Roer, samen met de rijst door de salade.
  8. Garneer de burgers met de achtergehouden limoenrasp en serveer bij de rijstsalade.
  9. Goed om te weten: Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.