Skip to main content

Kipburger met gegrilde bataat, uienringen en yoghurtsaus

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 400 gram kipgehakt
  • 4 sneetjes brood
  • 3 takjes peterselie
  • 4 handjes rucola

In Huis

  • 150 gram bataat
  • 50 ml plantaardige olie
  • 1 el mosterd
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 6 el yoghurt
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en snij in plakjes van 1-2 mm. Bestrijk met wat olie. Grill om en om beetgaar en met mooie strepen in de grillpan.
  2. Snij de ui in ringen. Verhit 2 eetlepels van de olie en bak de ui hierin bruin. Hou apart.
  3. Meng de mosterd, 1 teentje geperste knoflook, peper en zout goed door het kipgehakt. Kneed er met vochtige handen 4 burgers van. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kipburgers 12 min op middelhoog vuur. Keer halverwege om.
  4. Doe de yoghurt in een bakje. Meng met 1 teentje geperste knoflook. Hak de peterselie grof en doe door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster het brood. Beleg met de plakjes gegrilde bataat. Bestrooi met wat zout. Verdeel wat blaadjes rucola over de bataat. Leg er de kipburger op. Leg de uienringen op de kipburger. Maak af met de yoghurtsaus.