Kipburger van Waterlant's Weelde met couscous van Sam Sam en sumak-yoghurtsaus
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram kipkoftegehakt
- 3 porties kant-en-klaar: couscous met groenten
- 200 gram peen
- 100 gram Nieuw Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 el sumak specerijen
- naar smaak munt (voor toetje)
- 250 gram Griekse yoghurt (+ extra voor toetje)
- naar smaak bosbessen (voor toetje)
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- naar smaak honing (voor toetje)
Recept stappen
- Warm de couscous met groenten op volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Draai een burger* p.p. van het gehakt. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipburgers zachtjes om en om bruin en gaar in 10 minuten.
- Meng de sumak specerijen door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en de olijfolie extra vierge.
- Extra groenten door de couscous? Schil en rasp de peen. Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse Spinazie, halveer de cherrytomaatjes. Meng door de gare couscous.
- *Goed om te weten: Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.
- Borreltip: je hebt een stukje kaas gekregen. Lekker voor bij de borrel of tijdens het koken. Toetjestip: verdeel overgebleven yoghurt over kommetjes. Hak een paar muntblaadjes fijn. Verdeel de bosbessen en munt over de yoghurt. Roer er optioneel wat honing door.