Kipburger van Waterlant's Weelde met couscous van Sam Sam en sumak-yoghurtsaus

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd 20 minuten
Maaltijdbox recept Midden Oosterse kip-courgetteburgers en couscous

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram kipkoftegehakt
  • 3 porties kant-en-klaar: couscous met groenten
  • 200 gram peen
  • 100 gram Nieuw Zeelandse spinazie (gewicht inclusief steel)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 el sumak specerijen
  • naar smaak munt (voor toetje)
  • 250 gram Griekse yoghurt (+ extra voor toetje)
  • naar smaak bosbessen (voor toetje)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • naar smaak honing (voor toetje)
icon package

Recept stappen

  1. Warm de couscous met groenten op volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Draai een burger* p.p. van het gehakt. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipburgers zachtjes om en om bruin en gaar in 10 minuten.
  3. Meng de sumak specerijen door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en de olijfolie extra vierge.
  4. Extra groenten door de couscous? Schil en rasp de peen. Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse Spinazie, halveer de cherrytomaatjes. Meng door de gare couscous.
  5. *Goed om te weten: Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.
  6. Borreltip: je hebt een stukje kaas gekregen. Lekker voor bij de borrel of tijdens het koken. Toetjestip: verdeel overgebleven yoghurt over kommetjes. Hak een paar muntblaadjes fijn. Verdeel de bosbessen en munt over de yoghurt. Roer er optioneel wat honing door.