Skip to main content

Kipcassoulet

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Ui
  • 100 g Koolraap
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 440 g Kippendijen
  • 6 takje(s) Tijm
  • naar smaak Brood

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • om te bestrooien Bloem
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 el Tomatenpuree
  • 500 ml Kippenbouillon
  • 400 g Gepelde tomaten
  • 2 blaadje(s) Laurier
  • 1 blikje(s) Witte bonen
  • 2 tl Gerookt paprikapoeder
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en knoflook, snij de koolraap in kleine blokjes en de bleekselderij in stukjes.
  2. 2. Bestrooi de kip met bloem en schud te veel bloem af. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Bak de kip om en om bruin.
  3. 3. Haal de kip uit de pan. Bak in het overgebleven vet de ui, knoflook, koolraap en bleekselderij 4 minuten aan.
  4. 4. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Doe de kip terug in de pan samen met de bouillon, gepelde tomaten, laurierblaadjes en tijm. Breng aan de kook. Sluit het deksel en laat 30 minuten op laag vuur sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 20 minuten zachtjes inkoken.
  5. 5. Voeg de bonen en het gerookt paprikapoeder toe en warm nog 5 minuten door. Serveer met brood.