Skip to main content

Kipcurry met yoghurt- en amandelsaus

  • Totale tijd 90 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 el Yoghurt
  • 400 g Kippendijenvlees
  • 20 el Fijngehakte peterselie
  • 1 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 300 g Volkoren basmatirijst
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Kardemompoeder
  • 1 tl Koenjit
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) Ui
  • 3 cm Gember
  • 1 teen Knoflook
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 2 el Amandelen
  • 2 tl Garam massala
icon package

Recept stappen

  1. 1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. 2. Meng in een kommetje de yoghurt met de komijn, koriander, kardemom, koenjit, zout en peper. Haal de stukken kip erdoor en laat in de koelkast 1-2 uur marineren.
  3. 3. Snipper de ui. Schil en rasp de gember. Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Stamp de amandelen fijn in een vijzel. Snij de lente-ui in ringetjes.
  4. 4. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kip en marinade toe en schep 2 minuten om. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes stoven op laag vuur.
  5. 5. Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4 eetlepels van de kerriesaus. Meng het amandelmengsel weer door de saus in de pan. Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  6. Garneer met yoghurt, gehakte peterselie en ringetjes lente-ui. Serveer met de gekookte rijst.