Skip to main content

Kipdrumsticks met gegrilde bindsla en aardappelsalade

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Voorgegaarde drumsticks
  • 2 krop(pen) Bindsla
  • 600 g Opperdoezer aardappels
  • 1 bakje(s) Zure room
  • 1 bosje(s) Bieslook
  • 2 el Mosterd
  • 4 tl Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
  • besprenkelen Olie
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op voor de aardappels.
  2. Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken. Kook ze in circa 7 minuten gaar en laat uitlekken.
  3. Maak een dressing van: 1 bakje zure room, gehakte bieslook, een flinke teen gehakte knoflook, 2 el mosterd, 1 el citroen. Hussel voorzichtig door de lauwwarme aardappels. Als je het in huis hebt, voeg dan nog een eetlepel kappertjes toe (laat dan eventueel de citroen weg).
  4. Snij de kroppen sla in de lengte doormidden. Smeer het snijvlak in met olie (doe het met een kwastje als je dat hebt).
  5. Leg de voorgegaarde drumsticks op de BBQ of in een grill pan tot warm en met een knapperig korstje. Zet apart en hou warm.
  6. Leg de kroppen sla met snijkant op de grill totdat ze beginnen te kleuren en wat warm zijn geworden. Leg op een bord en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  7. Serveer de kip met aardappelsalade en de gegrilde sla.