Kipdrumsticks met geroerbakte paprika, aardappels en courgette
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 stuks kipdrumsticks
- 800 gram Doré aardappels
- 1 stuks courgette
- 2 stuks rode puntpaprika
- 1 stuks rode ui
In Huis
- 6 el milde olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl piment
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 0.5 tl chilipoeder
- 4 el citroensap
- olie om te bakken
- 1 el paprikapoeder
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de olijfolie met de knoflook, de piment, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, het citroensap en flink wat peper en zout. Smeer de kippenpoten hier rondom mee in en zet 10 minuten weg.
- Braad de drumsticks ca. 30 minuten in de oven. Keer na ca. 15 minuten de pootjes om en bedruip met het vet en de marinade.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Snij de courgette en paprika in even grote blokjes als de aardappel.
- Snipper de ui. Verwarm een scheut olie in een wok of braadpan (met deksel) en fruit hierin de paprikapoeder zachtjes even aan. Voeg als het begint te bruisen de uien toe. Voeg als de ui zacht begint te worden de paprika en courgette toe en roer een paar minuten op hoog vuur goed om. Dek af en laat 15 minuten zachtjes gaar sudderen.
- Serveer het geroerbakte aardappelmengsel met de gekruide kipdrumsticks.