Skip to main content

Kipfilet gestoofd op een bedje van sjalot en rode paprika met sperziebonen

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kipfilet
  • 800 g Nicola aardappelen
  • 3 stuk(s) Puntpaprika
  • 3 stuk(s) Red Sun sjalot
  • 600 g Sperziebonen

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200°C . Haal de kip alvast uit de koelkast zodat deze een beetje op temperatuur kan komen (chambreren).
  2. 2. Kneus de helft van de knoflook. Schil de aardappelen, snij in blokjes van plm 2,5 cm en doe in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en het gekneusde teentje knoflook. Schuif gedurende 35-40 minuten in de oven.
  3. 3. Zet een pan op met water voor de boontjes straks. Snij de puntpaprika doormidden en dan overdwars in dunne halvemaan reepjes. Hak de resterende knoflook fijn en snij de sjalotten in ringen.
  4. 4. Verwarm in een hapjespan of braadpan (waar een deksel op kan) een beetje olie en bak de kip op hoog vuur snel rondom bruin (niet gaar, dat komt later). Leg de kip even weg en hou warm onder folie. Doe de sjalotten bij het bakvet en voeg wanneer die glazig zijn de knoflook en paprika toe. Voeg peper, zout en een klein scheutje water toe en dek af met een deksel. Laat 6 minuutjes stoven.Voeg na 6 minuten de kip erbij en laat die nog 6-10 minuten mee stoven (afhankelijk van de dikte van de kipfilets).
  5. 5. Was intussen de bonen en haal de steeltjes eraf (de puntjes kan je in principe laten zitten). Snij ze indien gewenst doormidden. Doe ze met wat zout in het kokende water en kook in circa 6 minuten gaar.
  6. Serveer de paprika-kip met de krieltjes en de boontjes.
  7. <br>Tip: Spoel de gekookte boontjes meteen af met koud water, dan blijven ze mooi groen!