Skip to main content

Kipfilet in ontbijtspek met aardappel-bonensalade

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 250 g Nicola aardappelen
  • 250 g Sperziebonen
  • 2 stuk(s) Red Sun sjalot
  • 400 g Kipfilet

In Huis

  • 4 el Mayonaise
  • 2 el Mosterd
  • 1 el Rode wijnazijn
  • 10 g Peterselie
  • 2 el Kappertjes
  • 1 snufje(s) Zeezout
  • 1 snufje(s) Peper
  • 12 blaadje(s) Salie
  • 12 plakje(s) Ontbijtspek
  • 30 g Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappels en snij in stukken. Kook de aardappels en de bonen ieder apart gaar in water met wat zout.
  2. 2. Snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn. Meng de mayonaise met de sjalot, mosterd, de azijn, de peterselie en de kappertjes.
  3. 3. Giet de aardappels af en meng terwijl ze nog warm zijn de bonen en de kruidige mayonaise er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade licht afkoelen en intrekken.
  4. 4. Leg de kip tussen twee stukken huishoudfolie. Plet met een vleeshamer of met de platte kant van een groot mes tot ongeveer 6 mm. Ze hoeven niet flinterdun te zijn. Snij de filets in drieen. Bestrooi de kipstukjes met peper en zout. Leg op elk stukje kip een salieblaadje en omwikkel met een plakje ontbijtspek. Maak vast met een cocktailprikker.
  5. 5. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippakketjes om en om in ca. 5 minuten aan iedere kant mooi bruin.
  6. 6. Serveer met de aardappel-bonensalade.