Kipgehakt-paksoi-wok met gebakken aardappel en bataat

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kipgehakt paksoi wok met gebakken aardappel en bataat | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 700 gram Nicola aardappelen
  • 500 gram oranje bataat
  • 1 bakje specerijen
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kipgehakt gekruid
  • 200 gram peen
  • 4 stuks Shanghai paksoi
  • 1 schepje yoghurt (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sojasaus
  • naar smaak mayo (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappelen en bataat grondig en snij in blokjes van 2 cm. Meng met de specerijen, olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleden bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Verwarm olie in een wok. Snipper en fruit de ui, Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook en het gehakt toe, bak rul.
  4. Schil en snij de peen. Snij in dunne halve maantjes, bak mee. Snij de Shanghai paksoi in stukjes en bak de steel ca. 5 paar minuten mee. Voeg op het laatst het paksoiblad en sojasaus toe. Laat slinken en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de wok met de aardappel en bataatblokjes en optioneel een schepje mayo (leng eventueel aan met een schepje yoghurt).
  6. Goed om te weten: In het bakje specerijen zit voor 4p: 1/8ste tl chilipoeder, 0.5 tl kurkumapoeder, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder (voor 2p de helft).
  7. Het kipgehakt is gekruid met paneermeel, zout, paprikapoeder, zwarte peper, korianderzaadjes, tijm, venkelzaad, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, kaneel en cayennepeper.