Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipgehaktballetjes met quinoa en koolsalade met crème fraîche dressing

Kip

  • Totale tijd minuten
Kipgehaktballetjes met quinoa en koolsalade met creme fraichedressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram palmkool
  • 1 stuks jalapeño peper
  • 1 bakje crème fraîche
  • 400 gram Chinese kool
  • 400 gram mediterraans kipgehakt
  • 1 stuks rode ui

In Huis

  • 400 gram quinoa
  • 10 gram koriander
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 el limoensap (uit een flesje)
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 700 ml passata
  • 15 gram basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwijder de dikke nerven van de palmkool (als het heel klein jong blad is, is dit niet nodig) en snij in dunne reepjes. Blancheer de palmkool ca. 3 minuten en spoel koud af.
  3. Maak de crème fraîche dressing voor de koolsalade. Snijd de jalapeño peper in ringetjes (verwijder zaadjes als je niet van pittig houdt). Meng met de crème fraîche, de koriander, olijfolie en limoensap. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Verdun met wat water indien nodig.
  4. Snijd in flinterdunne reepjes. Meng samen met de palmkool door de dressing.
  5. Verwarm olie in een hapjespan. Draai 3 a 4 balletjes p.p. van het gehakt. Bak de gehaktballetjes in ca. 7 minuten bruin en gaar. Haal uit het vet en zet weg.
  6. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en bak in het overgebleven vet zachtjes ca. 6 minuten aan. Voeg de passata, en 1/2 van de basilicum toe. Breng aan de kook en laat 4 minuten koken zodat de saus wat kan indikken. Doe de gehaktballetjes in de saus en laat nog een paar minuten doorwarmen.
  7. Verdeel de balletjes over de quinoa en garneer met de rest van de basilicum. Serveer met de koolsalade.