Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade en aardappels

Kip

  • Totale tijd minuten
Kipgehaktburgers met Mexicaanse bonensalade en aardappels | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram Frieslander aardappels
  • 1 stuks limoen
  • 200 gram peen
  • 400 gram Mexicaans gekruid kipgehakt
  • 2 stengels bosui
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1.5 blikje zwarte bonen
  • 1 potje mais
  • 1.5 kropje baby romainesla
  • 15 gram koriander

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in frietformaat. Meng met het paprikapoeder, olie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappel erover. Zet 25-30 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  3. Pers het sap van de limoen (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Voeg wat zout toe, samen met de chilivlokjes. Schil de peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.
  4. Kneed van het vlees één burger p.p. Bak in wat olie in een koekenpan in ca. 4 minuten per kant gaar.
  5. Snij de bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met een kneepje limoen en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  6. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwijder het kontje van de baby romainesla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
  7. Serveer de salade met de aardappels, burgers en limoen-yoghurt. Garneer met de bosui.