Kipgyros met courgette en mais, een tomatenslaatje, tzatziki en orzo

Kip

  • Totale tijd 35 minuten
Kipgyros met mais, courgette en orzo | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks komkommer
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 3 el munt
  • 300 gram orzo
  • 400 gram kip gyros
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram bleekselderijhart
  • handje gemengde sla

In Huis

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • olie om in te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo straks.
  2. Snipper de ui en doe 1 eetlepel (bij 4p), nog iets fijner gesnipperd, in een bakje met de wittewijnazijn en zet even weg. Bewaar de rest van de ui voor straks.
  3. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp in een kommetje. Meng met de yoghurt, knoflook (geperst), zout en peper. Snipper de muntblaadjes en roer de helft (!) erdoor. Garneer met wat drupjes olijfolie extra vierge.
  4. Kook de orzo gaar in 8 minuten. Giet af en roer er wat olijfolie extra vierge door.
  5. Bak de kipgyros in wat olie op hoog vuur bruin en gaar.
  6. Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels eraf. Snij de kolven eerst doormidden als je dat makkelijker vindt. Voeg als de kip goed bruin is de rest van de ui en de mais toe en bak mee.
  7. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe en bak nog een minuut of 4 mee – schep af en toe om.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) en snij in halve maantjes. Doe samen in een schaaltje met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Voeg de rest van de munt toe. Voeg de ui in azijn bij de tomatensla. Meng er een handje gemengde sla door.
  9. Serveer de kipgyros en groenten met de orzo, de tomatensalade en de tzatziki.