Kipgyros met courgette en mais, een tomatenslaatje, tzatziki en orzo

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kipgyros met mais en courgette, een tomatenslaatje en orzo | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks komkommer
  • 300 gram orzo
  • 400 gram kip gyros
  • 2 stuks maiskolf
  • 1 stuks courgette
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram bleekselderijhart
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1 el munt

In Huis

  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak olijfolie extra vierge
  • olie om in te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo straks.
  2. Snipper de rode ui en doe 1 eetlepel (bij 4p), nog iets fijner gesnipperd, in een bakje met de wittewijnazijn en zet even weg. Bewaar de rest van de ui voor straks.
  3. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp in een vergiet en bestrooi met wat zout.
  4. Kook de orzo gaar in 8 minuten. Giet af en voeg een scheut olijfolie extra vierge toe.
  5. Bak de kipgyros in een grote koekenpan in wat olie in 8-10 minuten bruin en gaar.
  6. Haal intussen het blad van de maiskolven en snij met een groot mes de korrels er rustig af (anders springen ze alle kanten op). Voeg als de kip goed bruin is de rest van de ui en de mais toe en bak mee.
  7. Snij de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe (of gebruik een nieuwe pan als het niet past) en bak nog een minuut of 4 mee – schep af en toe om.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Haal het hart uit de bleekselderij (de binnenste lichtgroene stengels) en snij in halve maantjes. Doe samen in een schaaltje met een scheutje olijfolie extra vierge, ui in azijn, peper en zout.
  9. Meng de komkommer met de yoghurt en knoflook (geperst). Snipper de muntblaadjes, voeg toe. Breng op smaak met peper, zout en garneer met wat olijfolie extra vierge.
  10. Serveer de kipgyros en groenten met de orzo, de tomatensalade en tzatziki.