Kipgyros met orzo en winterse groenten

Kip

  • Totale tijd minuten
Zuurkoolsalade met gebakken Beemster Valery en rookworst | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 2 stuks venkel
  • 2 stuks banaansjalot
  • 500 ml yoghurt
  • naar smaak peterselie
  • 400 gram gyros kippendij
  • 100 gram regenboogpeen
  • 1 zakje veldsla

In Huis

  • om te bakken olie
  • 1 el citroensap
  • snuf chilipoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 300 gram orzo
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de orzo straks.
  2. Verwijder het kontje en loof van de venkel en snij in dunne plakjes van een halve cm. Meng met wat olie, de aangegeven hoeveelheid citroensap en peper en zout. Snij de banaansjalot in grote halve ringen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
  3. Doe de yoghurt in een bakje. Hak de peterselie fijn en voeg samen met de chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
  4. Kook de orzo gaar in 8 minuten. Giet af en roer er wat olijfolie extra vierge door.
  5. Bak de kipgyros met een scheutje olie ca. 8 minuten tot deze gaar is.
  6. Schil de peen en rasp deze.
  7. Was de veldsla en verwijder eventueel de worteltjes.
  8. Haal de venkel uit de oven als deze gaar en knapperig is en serveer samen met de kipgyros, veldsla, peen en yoghurtsaus.