Skip to main content

Kipgyros met veldsla, yoghurtsaus en geroosterde venkel & courgette

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Kipgyros
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 2 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 150 g Yoghurt
  • 4 stuk(s) Doner broodjes
  • zakje(s) Veldsla

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 3 el Witte wijnazijn
  • kneepje Citroensap (uit flesje)
  • naar smaak Mayonaise
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren veldsla en rode ui nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden; haal de kip uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.
  3. 2. Snij het loof van de venkel, halveer, verwijder het hart en snij in partjes.
  4. 3. Snij de courgette in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik.
  5. 4. Hak de knoflook fijn. Doe de groenten in een mengkom samen met de olijfolie, peper, zout, knoflook en de paprikapoeder en hussel goed om. Schuif gedurende 30 minuten in de oven. Hussel halverwege de groenten om.
  6. 5. Snij de ui in zo dun mogelijk halve ringetjes en doe in een kommetje met de wijnazijn. Zet even weg, zodat de scherpte er wat af gaat.
  7. 6. Meng de yoghurt met peper, zout, een kneepje citroensap (mag uit een flesje) en wat mayonaise naar smaak.
  8. 7. Leg de donerbroodjes de laatste 5 minuten bij de groenten in de oven.
  9. 8. Bak de kip op hoog vuur in wat olie knapperig en gaar (er zit al zout op!). Was wat van de veldsla en zet op tafel.
  10. 9. Laat iedereen zijn broodje vullen met veldsla, rode ui en kip en serveer de yoghurtsaus en geroosterde groenten erbij.