Skip to main content

Kipgyros met volkoren pita, gebakken spitskool en salade van geroorsterde groenten

Kip

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Spitskool
  • 500 g Kipgyros
  • 3 el Peterselie
  • 3 bakjes Salade van geroosterde groenten
  • 5 stuk(s) Volkoren pitabrood

In Huis

  • 2 el boter
  • 1 el Citroensap (uit flesje)
  • om te bakken Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de kool in kwarten en verwijder de stronk. Snij de kool in slierten met een groot scherp mes.
  2. Smelt een goede klont boter in een koekenpan. Voeg paprikapoeder toe en als de boter stopt met bruisen de spitskool. Roerbak even, voeg een klein scheutje water toe en dek af. Smoor ca. 10 minuten.
  3. Bak intussen de kip in een beetje olie op hoog vuur bruin en gaar.
  4. Knijp een teentje knoflook bij de spitskool, roer een paar keer om en breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Snij de peterselie fijn en roer erdoor.
  5. Doe de pitabroodjes in de broodrooster, 1 of 2 per persoon naar wens. Doe de bietensalade in een wat gezelliger bakje indien gewenst ;)
  6. Serveer de kip met wat gebakken kool in de pitabroodjes en serveer de bietensalade en de rest van de spitskool erbij.