Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kipgyros met zelfgemaakte pita en knoflooksaus

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 0.5 bosje radijs
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks paprika
  • 200 gram spinazie
  • 1 stengel lente-ui
  • 170 gram Bulgaarse yoghurt
  • 400 gram kipgyros

In Huis

  • 400 gram bloem
  • 240 ml lauwwarm water
  • 6 gram gist (gedroogd)
  • 2 tl zout
  • 1 el honing (voor de knoflooksaus)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el witte wijn- of rijstazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el honing (voor de knoflooksaus)
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
  • 2 teen knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Doe de bloem, water en gist in een grote kom en mix met een deeghaak ca. 2 minuten. Voeg de aangegeven hoeveelheid zout en honing toe en mix het deeg voor 6 minuten.
  2. Voeg de olijfolie toe aan het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Zorg dat de olijfolie geheel rondom het deeg zit. Laat het deeg een uur rijzen.
  3. Snij de radijs en de venkel in flinterdunne plakjes en zet weg in een bakje met wat zout en witte wijn- of rijstazijn.
  4. Snij de paprika en de spinazie in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes en zet op tafel.
  5. Maak de knoflooksaus. Meng de Bulgaarse yoghurt met de mayonaise, honing en citroensap in een kom. Pers de knoflook en voeg toe. Breng om smaak met peper en zout.
  6. Bak de kipgyros in wat olie in een koekenpannetje in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  7. Maak van het deeg 8 gelijke balletjes. Druk ze plat tot een ovale lap met een dikte van ca. 0,5 cm. Verwarm een klein beetje olie in een andere koekenpan. Bak de pita’s aan beide kanten goudbruin. Dek de pita’s direct af met een theedoek om ze warm en zacht te houden.
  8. Beleg de pita met de spinazie, paprika, radijs, venkel en kipgyros. Garneer met de lente-ui en vouw de pita op. Serveer met de knoflooksaus.
  9. de knoflooksaus is lekker met verse bieslook, peterselie of koriander.